Dolina Soče

Dolina Soče

… je slovenski raj na prostem.

Muharjenje, rafting, kajakaštvo, kanjoning, planinarjenje, plezanje, gorsko kolesarjenje in padalstvo so le nekateri od najbolj priljubljenih pustolovščin v dolini. Nedotaknjene lepote Triglavskega narodnega parka, tematske poti in čudoviti razgledi, planinskih pašnikov, na stotine let lokalne dediščine, ki se skriva v lokalnih proizvodih, odličnih restavracijah, ob bregovih smaragdne reke naredi dolino idealen kraj za aktivne in zeleno misleče ljudi. 

Dolina je znana tudi po soški fronti. Med prvo svetovno vojno je kraj bil enega največjih in najbolj krvavih bitk. Hemingwayjev roman Farwell opisuje nekatere dogodke. Ostanki bojnih linij in utrdb, ki so postavljeni v naravnem okolju se povezujejo na tematski poti Pot miru.
Z le uro vožnje se iz gorskega sveta pripeljete na jadransko obalo. Mešanica mediteranskega in alpskega podnebja, geografija in življenje so očitno opazni v vsakdanjem življenju lokalnih ljudi – delavni in zanesljivi ljudje blagoslovljeni z gostoljubnostjo in veseljem do življenja.